Znasz lepszego cwaniaka z okolicy?
[O1] Na mrozie wycieraczki działają ciężko lub wcale +sprysk
Zwiń
X
-
[O1] Na mrozie wycieraczki działają ciężko lub wcale +sprysk
Witam
Kolejny problem z wozem... jak jest bardzo zimno to wycieraczki drgną i przesuną się 5cm w górę i koniec... jak w momencie zatrzymania się im pomoże ciągnąc ramie zgodnie z kierunkiem pracy po szybie to idzą, silnik jakby cały czas pracował w momencie zatrzymania, jak mu pomagam to idzie dalej z moja pomocą. Tak samo dojeżdża wycieraczka do końca i wraca, trzeba jej pomóc. Tak kilka razy rozruszamy mechanizm i już działa dobrze. Jak jest cieplej to działa dobrze cały czas, szybko i wraca na swoje miejsce, nic nie hałasuje.
Co może spowalniać a wręcz blokować wycieraczki na mrozie? Lodu w około osi obrotu (tej widocznej z podszybia) nie ma oczywiście!
Za chwilę będę wymieniał podszybie na nowe i przy okazji można popatrzeć na mechanizm wycieraczek.
Tam musi być jakieś sprzęgło jeśli silnik pracuje przez zadany okres czasu a wycieraczki się zatrzymują i bez pomocy nie pójdą dalej. Może na jakiejś osi kręci się koło zębate (np na wałku jest nasadzone koło zębate ale wyrobiło się połączenie tych dwóch elementów i działa to jak sprzęgło takie). Nie wiem...
---------------
Czy wymontowanie głowic spryskiwaczy jest łatwe? Czyli to co wystaje z podszybia, mam nowe podszybie ale widać że spryskiwacze to osobny element jakoś tam zamocowany. Dzięki.+LPG Elpigaz IV gen :-)
-
-
Re: Na mrozie wycieraczki działają ciężko lub wcale +sprysk
tu masz odpowiedz - zapieka Ci sie mechanizm. Wpisz w szukajke to wyskoczy Ci kilka informacjiZamieszczone przez pepiczek
Za chwilę będę wymieniał podszybie na nowe i przy okazji można popatrzeć na mechanizm wycieraczek.
.
[ Dodano: Pon 08 Lut, 10 17:59 ]
Odnośnie sprysków mozesz miec kamień w koncówkach. Weź szpileczke i lekko zaatakuj "dziureczki" -
Komentarz
-
-
co do tematu to my mamy problem ze ściąganiem wycieraczek, tak jakby za słabo przylegały do szyby, czy ktoś ma podobne problemy ?
lub takowe miał?
PS. wycieraczki nic tu do tego nie mają wymieniane trzeci raz i nadal bez zmian:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Ok dzieki panowie, przeszukalem forum i znalazlem fotorelacje jak to zrobic. A wiecie co jest za oknem, qrfa zimno, wieje i pada. Garazu nie mam... super...
Tam musi dostawac sie woda i zamarza albo brud+skurcz metalu przez zimno dociskaja tak mocno ze juz silnik nie moze ruszyc. A niech ich szlag no.+LPG Elpigaz IV gen :-)
Komentarz
-
-
Sprężyna ramienia sie rozciągnęła. Możesz kupić nowe ramie lub skrócić sprężynę, wtedy będzie bardziej naciągnięta.Zamieszczone przez Piratkaco do tematu to my mamy problem ze ściąganiem wycieraczek, tak jakby za słabo przylegały do szyby, czy ktoś ma podobne problemy ?
lub takowe miał?
PS. wycieraczki nic tu do tego nie mają wymieniane trzeci raz i nadal bez zmian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piratkaco do tematu to my mamy problem ze ściąganiem wycieraczek, tak jakby za słabo przylegały do szyby, czy ktoś ma podobne problemy ?
lub takowe miał?
PS. wycieraczki nic tu do tego nie mają wymieniane trzeci raz i nadal bez zmian
a nie należysz do tych "profesorów" co to jak tylko lekko przymrozi to zawsze odginają ramioma z wycieraczkami od szyby? :lol: :lol:
czasami sie zastanawiam co dla tych ludzi lepiej zrobic ...kupic po sezonie nowe pióra ( od biedy nawet w markecie za psi grosz) czy tez kupoac potem nowe ramiona w ASO
:diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 12 Lut, 10 17:54 ]
żaden skurcz metaluZamieszczone przez pepiczekOk dzieki panowie, przeszukalem forum i znalazlem fotorelacje jak to zrobic. A wiecie co jest za oknem, qrfa zimno, wieje i pada. Garazu nie mam... super...
Tam musi dostawac sie woda i zamarza albo brud+skurcz metalu przez zimno dociskaja tak mocno ze juz silnik nie moze ruszyc. A niech ich szlag no.
porostu jest tam syf i tyle...mi sie tak zrobiło w lipcu wiec bez mrozu...rozebrac wyczyscic przesmarowac starczy na 2 latka 8)
Komentarz
-
-
Potwierdzam, miałem to samo w wakacje, do mechanizmu wycieraczek wlewa się woda, najczęściej z powodu pękniętego oringu. Trzeba wyjąć mechanizm z podszybia, wyjąć przpień prowadzący z tulei , wyczyścić, usunąć rdzę, przesmarować i złożyć. Trzpienie prowadzące powinny obracać się w ręce. Potem zmontować wszystko do kupy i naprzód.
Komentarz
-
Komentarz